Skoči na glavno vsebino

V sredo, 12. 10. 2022, smo na OŠ Kuzma, v sklopu meseca oktobra – meseca požarne varnosti, ki letos poteka pod sloganom: »Tudi baterije lahko zagorijo. Preprečite požar baterij,« izvedli vajo evakuacije. O sloganu meseca požarne varnosti so se učenci pogovarjali v sklopu ur spoznavanja okolja in starejši učenci v sklopu oddelčnih ur.

Učenci in vsi strokovni ter tehnični delavci so stavbo OŠ pravilno zapustili oziroma evakuirali, za slednje smo potrebovali eno minuto in pol, kar je zelo dober čas, ki pa smo ga dosegli le zato, ker so naši najmlajši otroci iz vrtca bili že zunaj, izvajali so rekreacijo na igrišču. Tim OŠ Kuzma za prvo pomoč pa  je oskrbel tudi našega hišnika, ki se je poškodoval ob pregledu stavbe po evakuaciji.

Ob tej priložnosti so nas obiskali gasilci iz PGD Gornji Slaveči s svojo novo pridobitvijo – gasilsko cisterno, nad katero so bili naši najmlajši, pa tudi starejši zelo navdušeni, gasilci so prikazali tudi njeno delovanje in poveljnik GZ Kuzma, gospod Alojz Krpič, ki nam je vsem še enkrat razložil, kako mora potekati evakuacija, kaj storiti, če pride do požara, poškodb … skratka kaj so naloge vseh, ki delujemo na OŠ Kuzma. Tudi ravnateljica, Jasminka Krpič, je vse prisotne lepo pozdravila in pohvalila izvedbo vaje, katere zadnji dve leti nismo mogli izvesti zaradi izrednih razmer. Ravnateljica je poudarila tudi pomembnost obnovitve znanja o poteku evakuacije.

Vaja je uspela, vsi pa upamo, da bomo tudi naprej izvajali samo vaje, da do požara ne bo prišlo. Z gasilskim pozdravom: Na pomoč!

Dostopnost