Skoči na glavno vsebino

Slogan našega letošnjega dneva odprtih vrat je bil RAZIGRAN, VARNO UŽIVAJ DAN. Naša šola in vrtec spadata tudi pod ZDRAVO ŠOLO. Pod tem sloganom smo želeli združiti različne vidike skrbi za zdravje – vse od aktivnega preživljanja prostega časa, gibanja, zdrave prehrane, duševnega zdravja – ob podpori društev, organizacij in služb, ki na tak ali drugačen način poskrbijo za naše aktivno udejstvovanje v družbi in skrbijo na našo varnost ter nam ob morebitni nevarnosti priskočijo na pomoč.

Dan ni izbran naključno, saj je 7. aprila 1948 začela veljati ustanovna listina Svetovne zdravstvene organizacije – na ta datum obeležujemo svetovni dan  zdravja. V dokumentu najdemo tudi definicijo zdravja, ki predstavlja »stanje popolnega telesnega, psihološkega in socialnega blagostanja«. Torej, zdravje je naše največje bogastvo.

Na današnjem dnevu odprtih vrat smo obeležili še 14. DAN ZA SPREMEMBE, ki je pod okriljem Slovenske filantropije. Letošnji dan nosi posebno sporočilo – Za(čutimo) dobro. S tem nam sporočajo, da naj pogledamo okoli sebe in takoj bomo našli stvari, ki bi jih želeli spremeniti, ljudi, ki bi jim radi pomagali, naravo, ki bi lahko spet zadihala. V ta namen so varovanci in osebje Doma Kuzma pripravili majhno pozornost v obliki srca, jo razdelili med obiskovalce z namenom, da nas naj spominja na ta dan in na širjenje »dobrega« v družbi. Hvala jim.

Dan smo preživeli prijetno, aktivno – polni novih spoznanj. Iskrena hvala vsem, ki so naš dan počastili s svojim obiskom, predstavitvami ter nas skozi njega popeljali z različnimi aktivnostmi – Center za krepitev zdravja Murska Sobota, NIJZ Murska Sobota, reševalci NMP Murska Sobota, policisti UE Murska Sobota z mobilno policijsko postajo, cestna policija in vodnik policijskega psa, karate klub Tromejnik Kuzma, gasilska enota iz Gornjih Slavečev ter planinsko društvo Goričko Tromeja.

Obenem Vam želimo varne in razigrane velikonočne praznike.

Fotografije

Dostopnost